SARAJEVO

Slaviša Vukičević se oprostio od Senada Melića

G. Š.

13.5.2019

Jučer je u Sarajevu, u 58. godini, preminuo bivši fudbaler FK Sarajevo Senad Melić. Rođen je 1961. u Sarajevu, a debi u bordo dresu upisao je 1981. godine. Za prvi tim Sarajeva nastupao je u prvoj polovini 80-tih godina prošlog vijeka, a u zvaničnim utakmicama upisao je ukupno osam nastupa.

- Senad Melić! Za mnoge To ime i prezime nista ne znači, ali za mene je bio jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera moje generacije, napisao je Slaviša Vukičević, član druge šampionske generacije FK Sarajeva, na svom Facebook profilu, te dodao: 

- "Drugi Pape", nosio je broj 7, dribler, paker... ali nije "uspio" kako ljudi govore iz mase... Razlog!? Ne znam... Odnosno nisam znao tada, ali sada znam! Jednostavno, nije bio profesionalac! A šta je profesionalac? Profesionalac je osoba koja u bilo kojoj profesiji, kao i fudbalu, rizik svodi na minimum!

Prijatelj Mela nije bio profesionalac! Razlog? Ne znam, ali znam da je bio odlican talenat, izvrstan!

Čak zbog njegovog nezadovoljstva, stagniranja, došao sam u sukob, čak i tuče, zbog tuša u svlačionici poslije treninga s drugom ekipom FK Sarajevo, s Milenkom Bajićem (bivši trener FK Sarajevo - op.a.). Bio sam primoran da mu pokazem visočku borilačku spretnost o kojoj smo razgovarali uposlijeratnim danima kod našeg zajedničkog prijatelja Reska na Ciglanama. Sjedim za šankom i preko puta neki debeli čovjek koji me nepristojno gleda. Čas se smiješi, čas ozbiljan! Sta je mangupe, praviš se da me ne poznaješ, rekao je onsa smiješkom na licu. Gledam i ne prepoznajem... Mislim neki navijač FK Sarajevo... Debeli, predebeo... Nije Kemo Lakača, nije ni Salem Prolić... Vjeruj da te ne prepznajem, odgovorih!

Melić, Senad Melić Mela, reče on... Ja poskočih od radosti, ustadoh, izljubih ga od srca... I nastavismo nostalgični razgovor oko dva sata. Svega se sjetismo, kao i našeg "dvoboja" pod tušem... Od tada sam te jos više cijenio i bio tvoj navijač, reče mi moj Mela!

Sve mi to proleti kroz glavu kad mi zajednički prijatelj i isto jedan od najvećih talenata FK Sarajeva Džeki javi za smrt našeg Mele! Sretan što sam te poznavao i zajedno igrali želim ti da počivas u miru Senade Meliću!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.