EKSKLUZIVNO

Miralem Pjanić za Avaz.ba: Sretan sam što ću Prosinečkom biti na raspolaganju

Pjanić: Zahvaljujem NSBiH. Agencije

Piše: Dženana BUREK

22.5.2019

Evropska krovna kuća fudbala (UEFA) uvažila je žalbu NSBiH u slučaju "Miralem Pjanić". Kao što je poznato, veznjak Juventusa zaradio je direktan crveni karton protiv Grčke u okviru drugog kola kvalifikacija za EP, a prvobitnom odlukom kažnjen je s dvije utakmice neigranja (Finska i Italija).

Ipak, NSBiH danas je objavio da će naš reprezentativac ipak moći igrati u meču protiv Italije 11. juna.

Nakon ove odluke, Miralem Pjanić je ekskluzivno za Avaz.ba kazao da je u proteklom vremenu uloženo mnogo truda i vremena da mu se smanji kazna.

- Želim da zahvalim NSBiH, koji je u proteklom vremenu uložio mnogo truda i vremena da mi se smanji kazna kako bih pomogao svojoj reprezentaciji u Torinu - kazao nam je Pjanić i nastavio: 

- Odmah nakon duela s Grčkom, kada sam dobio crveni karton, poduzete su sve mjere kako bi UEFA smanjila kaznu na jednu utakmicu. Iako ću propustiti meč s Finskom, sretan sam što ću selektoru Robertu Prosinečkom biti na raspolaganju za meč protiv Italije. 

Podsjećamo, naša selekcija u dosadašnje dvije utakmice ima pobjedu protiv Armenije i remi sa Grčkom te na svom kontu ima četiri boda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.