TRANSFERI

Barcelona mijenja trojicu igrača za Nejmara

Rakitića su lani pokušali dobiti za 80 miliona eura, ali nisu uspjeli

Nejmar. Arhiv

Index.ba

4.6.2019

"Mundo Deportivo" objavio je da Katalonci ne žele vidjeti Nejmara (Neymar) u Real Madridu pa će ga ovo ljeto pod svaku cijenu vratiti ga na Kamp Nou. 

PSG-u će poslati Filipea Kutinja (Philippe Coutinho), a u miks će ubaciti Usmana Dembelea (Ousmane Dembele) i Ivana Rakitića kako bi poboljšali odnose između dvaju klubova koji su narušeni Nejmarovim transferom u Pariz.

Barceloninim čelnicima je jasno da moraju ponuditi nešto posebno kako bi dogovor bio moguć, a ovakva ponuda djeluje kao nešto što čak ni PSG ne može odbiti.

Sve su to nogometaši koje PSG već neko vrijeme prati. Rakitića su lani pokušali dobiti za 80 miliona eura, ali nisu uspjeli. Dembelea su htjeli još dok je igrao u Francuskoj, a Kutinjo im je na radaru otkad su počeli njegovi problemi u Barceloni.

Isti list piše kako bi se Nejmaru i Mesiju (Messi) mogao pridružiti i Antoan Grizman (Antoine Griezmann), što bi značilo da bi Barcelona u godinama koje dolaze na raspolaganju ponovno imala ubojit napadački trojac, baš kao u eri Mesija, Nejmara i Suareza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.