BRČKO

Nikolina Vujadin: Bilo bi lijepo da i nas fudbalerke počnu poštovati

Rade Krunić je odličan momak i prijatelj, znamo se od malih nogu, kaže 23-godišnjakinja

Nikolina Vujadin: Ništa se ne stvara preko noći. NSBiH

Piše: Jasmin Alibegović

28.10.2019

Fočanka Nikolina Vujadin članica je Lokomotive iz Brčkog i standardna fudbalska reprezentativka Bosne i Hercegovine. Kako kaže, Lokomotiva je organiziran klub s jasnim ciljevima i postepeno se razvija.

- Ništa se ne stvara preko noći, naš klub teži da se postepeno razvija i iz godine u godinu rastemo. Cilj je da i u ovoj godini budemo u gornjem dijelu tabele. Naravno, ukoliko se ukaže prilika da napravimo iskorak u rezultatskom smislu, sigurna sam da ćemo i to moći da ispratimo - kaže naša sagovornica te dodaje da je zadovoljna svojim učinkom i da se iz treninga u trening trudi biti što bolja.

Velika čast 

Prema njenim riječima, igrati u dresu reprezentacije je nešto posebno.

- Čast mi je biti dio nacionalnog tima. Nije lako na reprezentativnom nivou bilježiti vrhunske rezultate, ipak mi se trudimo da pratimo korak sa najboljim selekcijama iz okruženja i Evrope. Vjerujem da ćemo u narednim godinama doći u situaciju da odemo na neko veliko takmičenje - riječi su bh. reprezentativke.

Ženski fudbal teško pronalazi svoje mjesto u našoj zemlji, a niko ne može osporiti da se tu vidi napredak. Vujadin smatra da živimo u zemlji gdje se stvari teško mijenjaju, a još teže prihvataju.

Uzor mladima 

- Bilo bi lijepo da i nas fudbalerke počnu pratiti i poštovati kao i naše kolege. Ipak, moram reći da se stvari kreću u pozitivnom smjeru. Naša liga je bolja i naši rezultati se sve više prate - mišljenja je Vujadin.

Zanimljivo je da je Nikolina nekada ranije igrala fudbal s Radetom Krunićem, igračem slavnog Milana, koji joj je komšija u Foči.

Rade Krunić i Nikolina Vujadin: Veliki prijatelji. Privatni album

- Rade je odličan momak i prijatelj. Znamo se od malih nogu. Već je napravio zavidnu karijeru. Igra u slavnom klubu i uzor je mnogim mladim Fočacima. Nemamo mnogo prilike da se vidimo, ali kada se vidimo ispričamo se. I on i ja imamo svoje profesionalne obaveze i nemamo mnogo slobodnog vremena - priča 23-godišnjakinja.

Veliki klub

Vujadin se nada da će jednog dana igrati u velikom klubu u inostranstvu.

- Uživam u svom klubu, sigurno da mi je jedan od ciljeva da sa mojim saigračicama osvojim neki trofej. Osim toga, voljela bih da se oprobam van naše zemlje. Vrijeme će pokazati koje od planova ću realizirati. Idemo korak po korak – naglasila je Vujadin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.