HRVATSKA

Osijek ne želi prodati bivšeg juniorskog reprezentativca BiH za četiri miliona eura

Najbolji igrači Osijeka nisu na prodaju!. Sportske novosti

Avaz.ba

3.1.2020

Najbolji strijelac NK Osijek i jesenjeg dijela Prve HNL, prema pisanju ukrajinskih medija, i dalje u fokusu kijevskog Dinama, no sportski direktor Alen Petrović je izričit, prenose zagrebačke Sportske novosti . Donedavno bi u Gradskom vrtu razrogačili oči na iznos za nekog njihova igrača u visini četiri miliona eura. A tako je Transfermarkt procijenio 24-godišnjeg Gruđanina Mirka Marića, najboljeg strijelca jesenskog dijela prvenstva Prve HNL i nekadašnjeg reprezentativca BiH U-19. Ujedno to je iznos koji je Dinamo Kijev, kako navode ukrajinski mediji, spreman platiti za Marićev transfer iz Osijeka...

- Naši najbolji igrači, a Marić je među njima, u ovom trenutku nisu na prodaju. Mi smo u situaciji kada nam nije nužno rasprodavati da bi preživjeli - kazao je sportski direktor Osijeka Alen Petrović.

Bilo je to samo koji dan prije nego što je plasirana informacija o zanimanju Kijevljana za Mirka Marića. Očekivano i već uobičajeno, iz Gradskog vrta nitko ne komentira mogućnost Marićeva transfera. Šutnja je zlato, pravilo je kojeg se drže Osječani.

- Za naše se igrače i inače raspituju brojni ugledni evropski klubovi, ali što to znači, ništa zapravo - izjavio je Petrović.

Četiri milijuna eura je ozbiljan iznos, ali u Osijeku ta brojka nikoga nije uzbudila. Klub živi i funkcionira na način da o izlaznim transferima u ovom trenutku ne ovisi niti o njima razmišlja. Stabilan je u prihodima. Čak je u planu pojačanje sadašnjeg kadra...

- Marić vrijedi pet miliona eura. Ali još smo prošlog ljeta odbili taj iznos i zadržali ga u Osijeku - ispalio je sredinom jesenskog dijela prvenstva Alen Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.