NSBIH

Lucić: Cilj elitni krug

Lucić: Osim zimskog kampa, ovog mjeseca odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Srbije. NSBiH

Piše: Avaz.ba

3.2.2020

U Trening centru NSBiH u Zenici jučer je počeo zimski kamp za reprezentativke Bosne i Hercegovine U-17. Izabranice Ilije Lucića odradile su danas jedan trening, a selektor o programu ovog kampa kaže: 

Ovo je prvo okupljanje ove godine za kadetkinje i pozvali smo 30 igračica. Prvi dan odigrale su kontrolnu utakmicu podijeljene u dvije ekipe, što smo inače radili posljednji dan priprema. Danas ćemo odraditi dva treninga, prekosutra jedan, a posljednji dan ćemo raditi antropološka testiranja - rekao je Lucić. 

Ističe da ove godine U-17 selekciju očekuje veliki broj reprezentativnih akcija.

- Osim zimskog kampa, ovog mjeseca odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Srbije. Nakon toga idemo Finsku na razvojni turnir, a potom smo zakazali po dva prijateljska dvomeča s Crnom Gorom i Mađarskom. Imat ćemo dosta okupljanja ove godine kako bismo ekipu kvalitetno spremili za kvalifikacije - konstatira Lucić.

Očekuje dobre rezultate od ove generacije kadetkinja.

Svake godine postavimo sebi za cilj plasman u elitni krug kvalifikacija. Osam djevojaka koje su nastupale u prošlim kvalifikacijama i sada su nam na raspolaganju. Većinu igračica poznajemo jer su prošle kroz U-15 selekciju. Na ovom okupljanju testirat ćemo i osam novih. Smatram da ima talentiranih igračica u ovoj generaciji i nadam se da ćemo ove sezone izboriti plasman u elitni krug - zaključio je Lucić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.