EURO WU-17

Selektor Lucić: Djevojke su u dobroj kondiciji, nemamo problema sa povredama

Sa nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu, rekla je Gloria Slišković

Sa prvog treninga "Zmajica" u Trening kampu FK Sarajevo. NSBiH

Piše: G. Š.

28.4.2022

Reprezentativke Bosne i Hercegovine U-17 okupile su se jučer na Ilidži i počele pripreme za Evropsko prvenstvo. Izabranice Ilije Lucića su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odradile trening.


Poziv navijačima

- Spremamo se već treću godinu za ovo domaćinstvo i napokon došao je taj dan kad krećemo sa završnim pripremama. Djevojke su u dobroj kondiciji, nemamo problema sa povredama. Očekuju nas utakmice sa najboljim ekipama Evrope. Vjerujemo da ćemo prikazati dobru igru na turniru, ostaviti srce na terenu i uz podršku navijača, ali i medija, ostvariti što bolji rezultat, rekao je selektor Lucić.

Kapitenka Gloria Slišković ističe da je velika stvar što se, kako kaže, jedno takvo takmičenje održava u Bosni i Hercegovini.

- Sa nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu. Pozivam i navijače da nas podrže u velikom broju. Već smo igrale sa jakim selekcijama, očekuju nas teške utakmice. Međutim, igramo na našem terenu i to će biti naša prednost na u odnosu na druge ekipe, rekla je Gloria Slišković.

Reprezentativka Ajla Balić očekuje dobre igre bh. tima.

Odlična atmosfera

- Sretne smo što smo krenule sa pripremama. Imamo dobru ekipu i atmosfera među igračicama je odlična. Uz to igramo pred našim navijačima i vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. Znamo šta možemo očekivati od protivnika i svjesni smo da su to najbolje selekcije Evrope u ovom uzrastu. Sve nam je to motiv više da odigramo što bolje i ostvarimo pozitivne rezultate, rekla je Ajla Balić. 

Protivnici reprezentaciji Bosne i Hercegovine u grupi "A" bit će Njemačka, Nizozemska i Danska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.