NAKON UTAKMICE

Marinović sretan zbog pobjede u debiju, Baljić ne razmišlja samo o nogometu

Kiša golova na Koševu

Marinović i Baljić. Avaz

J. A. / Avaz Sport

22.2.2020

Početak nogometnog proljeća na Koševu donio je pravu kišu golova, nakon koje je trijumf upisao aktuelni prvak i lider Premijer lige BiH. Sarajevo je u derbiju 20. kola slavilo nad Tuzla Cityjem rezultatom 6:2, a treneri ekipa su, razumljivo, bili potpuno suprotnog raspoloženja nakon što je sudija odsvirao kraj meča. 

- Primili smo pogodak iz greške, potom su oni imali i dvije dobre prilike da povećaju prednost, ali uspjeli smo se vratiti u utakmicu. Potom je došao i crveni karton i poslije smo došli u vodstvo i očekivano držali utakmicu pod kontrolom - rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović.

Šef stučnog štaba bordo kluba već se okreće utakmici protiv Borca u narednom kolu. 

Svaka utakmica je teška, bit će i u Banjoj Luci. Borac se pojačao, imaju veliki kvalitet, ali ćemo se i mi spremiti za tu utakmicu - rekao je Marinović. 

Elvir Baljić, strateg Tuzla Cityja, bio je ponosan na zalaganje svojih igrača.

Do te 40. minute smo stvarno igrali dobro u svim segmentima. Postigli smo gol, imali još prilika da povećamo vodstvo. Poslije crvenog kartona se najmanje moglo pričati o nogometu. Primili smo puno golova bez obzira što smo igrali s igračem manje. Čestitam Sarajevu na pobjedi - rekao je Baljić. 

Tuzla City u naredna tri kola očekuju tri izuzetno teška protivnika.

Imamo težak raspored, igramo protiv Veleža, Zrinjskog i Željezničara. Danas bih čestitao momcima na borbenosti, uradili su koliko su mogli. Morat ćemo se boriti i s drugim stvarima, nećemo morati razmišljati samo o nogometu - rekao je Baljić, koji je očito bio nezadovoljan suđenjem na današnjoj utakmici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.