GRBAVICA

Upravni odbor FK Željezničar: Prekinite s diskriminacijom gostujućih navijača

Iz FK Željezničar su zahvaliti FK Borac na gostoprimstvu i fer i korektnom prijemu. FK Željezničar

Piše: Avaz.ba

5.3.2020

Najvatreniji navijači Željezničara su u duelu četvrtfinala Kupa BiH Borac - Željezničar 0:2 posmatrali samo 40-tak minuta. 

Najvatreniji navijači našeg kluba su pušteni na stadion tek nakon 45 minuta igre, a isti su morali napustiti deset minuta prije kraja utakmice - izjavio je Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, i naglasio da se i u prvom kolu nastavka prvenstva isto dešavalo i u Bijeljini. 

Povodom toga iz Upravnog odbora FK Željezničar su poručili da će, u cilju zaštite integriteta kluba i njegovih navijača, tražiti od nadležnih organa da se prekine s diskriminacijom gostujućih navijača i da im se omogući gledanje cijelog toka utakmice i omogući fer i sportsko navijanje za klub koji svim svojim srcem vole. 

Posebno je važno naglasiti da su navijači FK Željezničar istinski ljubitelji fudbala, i to mogu potvrditi i domaćini mnogih prvenstvenih i kup utakmica, koji na utakmice dolaze s namjerom da podrže svoj klub i uživaju u igri. Uspostavljanje prakse naknadnog uvođenja i ranog izvođenja navijača sa stadiona pokazuje se izrazito nepoštovanje prema onima koji satima putuju da bi bili uz svoj tim, a zbog kojih se fudbal i igra - saopćeno je iz kluba s Grbavice. 

Iz FK Željezničar su ovom prilikom željeli zahvaliti i domaćinu FK Borac na gostoprimstvu i fer i korektnom prijemu fudbalera, stručnog osoblja i zvaničnika FK Željezničar - navodi su saopćenju FK Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.