GRBAVICA

Mladen Veselinović za "Avaz": Dobro je da smo shvatili ozbiljnost situacije

Radim individualno u stanu

Veselinović: Bili smo na dobrom putu. Arhiv

Piše: Avaz.ba

30.3.2020

Željezničar je igrao dobru sezonu. Tim s Grbavice je u polufinalu Kupa BiH, a u borbi je i za titulu, s obzirom na to da za Sarajevom zaostaje samo tri boda, ali takmičenje je prekinuto. 

Iako je imao određenih problema s povredama, jedan od onih koji je svakako među udarnim iglama ekipe Amara Osima je Mladen Veselinović. Kako kaže, situacija u vezi s koronavirusom u početku je izgledala kao nešto nestvarno.

- Bilo je vidljivo da smo svi iznenađeni razvojem situacije. Niko u početku nije shvatao šta se događa. Mislili smo da je to nešto trenutno i tako se postavili. Međutim, kako je odmicalo vrijeme, bilo je jasno da to baš nije tako. Drago mi je da su potom ljudi na sve počeli gledati ozbiljnije. Dobro je da i država i građani poduzumaju korake da se ova situacija što prije i bezbolnije prebrodi - kaže ofanzivac Željezničara.



Premijer liga BiH, kao i većina drugih, prekinuta je. Nema mogućnosti da klubovi treniraju, a neke stvari Veslinović shvata kao neminovnost.

- Svima je jasno da nije moguće raditi kako bi nam to odgovaralo, sa ekipom na travnjaku. Koristim situaciju da u stanu radim individualne treninge. U jednu ruku, pauza mi je pomogla, jer mi je dala priliku za oporavak, nakon jedne povrede. Potpuno sam se oporavio i nadam se da ćemo svi brzo na teren - priželjkuje Veselinović.

On nema dilemu o tome treba li nastaviti takmičenje.

- Nadam se da će se sezona nastaviti. Kao ekipa smo bili na dobrom putu da napravimo neke dobre stvari u ovoj sezoni. Trebamo biti strpljivi i priželjkivati da se situacija brzo smiri - naglasio je Veselinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.