ODLUKE

Siti nije Liverpul: Aktuelni prvak Engleske neće novac preko leđa države

"Redsi" su peti klub iz engleske elite koji je najavio da će iskoristiti mogućnost da državni budžet pokrije 80 procenata plaća uposlenika

Siti podržava i širu zajednicu. Arhiv

Avaz.ba

5.4.2020

Mančester siti potvrdio je da svoje nefudbalsko osoblje neće staviti na teret poreznih obveznika, za razliku od drugih klubova, koji će iskoristiti odluku britanske vlade za finansiranje radnika za vrijeme pandemije koronavirusa.

- I dalje smo odlučni u zaštiti naših ljudi i njihovih poslova, istovremeno radeći sve što možemo kako bismo podržali našu širu zajednicu – saopćili su "Građani", aktuelni prvaci Engleske.

S druge strane, lider Premijer lige Liverpul jučer je postao peti klub iz engleske elite koji je najavio da će iskoristiti mogućnost da državni budžet pokrije 80 procenata plaća uposlenika "Redsa" tokom krize u iznosu do 2.500 funti (približno 2.800 eura).

Navuklo je to gnjevne reakcije javnosti s obzirom na to da klubovi izdvajaju milione funti za plaće igrača, a istovremeno škrtare na daleko slabije plaćenom osoblju, i to preko leđa države.

Pored aktuelnog prvaka Evrope, koji je u februaru najavio da će imati dobit od 42 miliona funti, državni novac koristit će još Totenhem, Njukasl, Norvič i Bornmut.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.