SRBIJA

Ilija Petković naslutio smrt: Prijatelju, umrijet ću ti!

Petka sam posljednji put video prije desetak dana, dan prije nego što ga je sin Dušan hitno odvezao u Urgentni centar, rekao je direktor OFK Beograda

Ilija Petković. Arhiv

Avaz.ba

30.6.2020

Direktor OFK Beograda Božidar Milenković, nakon što je preminuo legendarni srbijanski fudbaler i trenera Ilije Petković, otkrio je detelje od kojih se ledi krv u žilama. 

- Petka sam posljednji put video prije desetak dana, dan prije nego što ga je sin Dušan hitno odvezao u Urgentni centar. Došao sam do lifta njegove zgrade, vidjelo se da nije dobro. Izgovorio mi je nešto strašno, što ću pamtiti do kraja života. Samo je kratko rekao: "Milence, umret ću ti... - prisjeća se Milenković za "Novosti". 

Nastavio je u istom ritmu.

- Petko je bio od onih tipova koji je za ruku odmah uzimao nekog sebi bliskog i vodio ga po ljekarima, ako bi taj neko imao kijavicu. Brinuo je o svima nama kao da nam je brat ili otac. Sada, kada je muka pritisla njega, kao da nije odreagovao kako treba. Mnogo mi je teško da pričam o svom prijatelju sa kojim sam u stvari imao bratski odnos sve do posljednjeg dana njegovog života - kaže Milenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.