TRANSFERI

Mandžukić se vraća u Evropu: Kako status Džeke i Kontea utječe na transfer "Super Marija"

Mandžukić: Vraća se u Italiju ili.... Arhiv

Avaz Sport

6.8.2020

Sve se češće spominje Mario Mandžukić u kontekstu povratka na evropsko tlo iz El-Duhaila, a osim Fenerbahčea i još nekolicine turskih klubova, jako je navodno zainteresiran i jedan italijanski klub.

Loša forma u kombinaciji s drugačijim pristupom nogometu na Bliskom istoku, ali i pojava pandemije koronavirusa, onemogućili su daljnju eksploziju popularnog Super Marija, pa je povratak u Evropu itekako izgledan scenarij za Hrvata.

U lovu je italijanski drugoligaš Benevento.

- Nisu zadovoljni Remijem, igračem koji je došao iz Lila, pa sportski direktor razmišlja o angažmanu Marija Mandžukića, piše Areanapoli, te ističe:

Hrvatski napadač voli Filipa Inzagija (trener Beneventa - op.a.), koji traži jednog takvog napadača u svojoj ekipi...

Za Mandžukića je, tvrde, već osigurano 3,5 miliona eura, a isti je to iznos koji je predložen za eventualni angažman Andre Širla (Schurrle) koji je trenutno na posudbi iz Borusiji Dortmund u moskovskom Spartaku.

Navodno, Mandžukića želi i Verona te Fiorentina, ali i turski velikani Bešiktaš, Fenerbahče... ruski Lokomotiv. Mediji na Apeninima raspisali su se o nezadovoljstvu trenera Intera Antonija Kontea (Conte), koji se ne slaže s čelnicima kluba. Sve se glasnije nagađa i o mogućem rastanku, pa čak i o njegovom povratku na mjesto trenera Juventusa.

Ukoliko se takav scenarij zaista dogodi, kao prvi kandidat za trenera Intera spominje se Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri), koji je oduvijek cijenio Mandžukića, te bi, prema tvrdnjama Italijana, on odmah krenuo u akciju dovođenja hrvatskog igrača.

Inače, ukoliko Konte ostane u Interu, njegova želja kao pojačanje u napadu je naš Edin Džeko (Roma).

Mandžukić je odigrao pet prvenstvenih utakmica za El-Duhail i još uvijek čeka na premijerni gol u tamošnjoj ligi. Prije toga četiri sezone je odigrao za Juventus u kojem je zabio 30 golova u Serie A...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.