SEVILJA ČEKA PROTIVNIKA

Večeras odluka o drugom finalisti Evropske lige

Duel Intera i Šahtara

Inter favorit. AGENCIJE

Piše: A. V. / Avaz.ba

17.8.2020

Večeras ćemo saznati ime drugog finaliste Evropske lige i ko će na megdan Sevilji 21. avgusta.

Za mjesto u finalu borit će se Inter i Šahtar Donjeck, a izraziti favorit je tim iz Milana.

Inter je u osmini finala izbacio Hetafe (2:0), dok je u četvrtfinalu bio bolji od Bajer Leverkuzena (2:1). Šahtar je s druge strane do polufinala došao preko Volfsburga (3:0) i Bazela (4:1).

 - Imamo puno poštovanje prema Šahtaru. Suočavamo se sa timom koji se etablirao tokom prethodnih godina i dobro smo se spremili za meč. Šahtar je najsnažniji protivnik s kojim se suočavamo ove godine u Evropskoj ligi, ali želimo pokazati da postoji razlog zbog čega smo u finalu. Naš cilj je jasan, a to je plasman u finale - rekao je trener Intera Antonijo Konte (Antonio Conte).

Plasmanu u finale nadaju se i u Šahtaru.

- Pripremamo se za ovu utakmicu s ogromnom željom da izborimo finale. Igrat ćemo protiv veoma snažnog tima, što neće biti iznenađenje za nas. Konte ima zanimljivu dinamiku u timu, njihova igra je složena i u napadu i u odbrani, u tranziciji i taktičkim postavkama, ali spremni smo na to - riječi su trenera Šahtara Luisa Kastra (Castro).

Inter će večeras biti bez povrijeđenih Aleksisa Sančeza (Alexis Sanchez) i Matijasa Vesina (Vecino), dok će Šahtaru faliti Ismaili (Ismaily) i Maksim Mališev (Maksyim Malyshev).

Kladionice više vjeruju Interu, a Mozzart Bet na njihovu pobjedu daje kvotu 1.75.

Ostale kvote pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.