HRVATSKA

Igor Bišćan pozitivan na koronavirus, cijeli reprezentativni stručni štab u samoizolaciji

Bišćan. Arhiva

Avaz Sport

30.8.2020

Selektor mlade reprezentacije Hrvatske Igor Bišćan pozitivan je na koronavirus, a cijeli stručni štab nada hrvatskog nogometa do 21 godine nalazi se u samoizolaciju, potvrdio je Hrvatski nogometni savez.

- HNS napravio je preventivno testiranje igrača i štabova A i U-21 reprezentacije te je shodno nalazima epidemiološka služba donio određene odluke, saopćno je HNS-a.

Dva člana stručnog štaba mlade reprezentacije, uključujući selektora Bišćana, pozitivna su na koronavirus, ali i bez simptoma, pa zbog toga neće voditi reprezentaciju tokom predstojećih septembarskih akcija. Zbog bliskog kontakta sa zaraženima, u samoizolaciju od 14 dana moraju ići i svi drugi članovi Bišćanovog stožera, osim Renata Pilipovića.

HNS je objavio da će U-21 reprezentaciju preuzeti selektor U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina i glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Hrvatska U-21 selekcija trebala bi 3. septembra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati protiv Grčke u Varaždinu, a četiri dana poslije slijedi gostovanje u Češkoj.

Zbog pozitivnog nalaza na koronavirus okupljanje A reprezentacije propustit će glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, koji poput Bišćana nema simptoma, ali idućih 14 dana mora provesti u samoizolaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.