LIGA NACIJA

Ahmehodžić: Mislim da ću protiv Poljske igrati u tandemu sa Dennisom

Predivno je igrati za državu koju voliš

Ahmedhodžić: Uvijek može bolje. Arhiv

Piše: G. Š.

13.10.2020

Stoper naše reprezentacije Anel Ahmehodžić (21) debitovao je za "Zmajeve" protiv Sjeverne Irske (4:5 - penali), ta kao kaže bio izuzetno ponosan kada sam čuo našu himnu. 


- Bilo je to nešto za šta sam trenirao cijeli život. Predivno je igrati za državu koju voliš - rekao je  Ahmedhodžić. 

Nije bio iznenađen što je početo utakmicu, iako mu je to bio prvi poziv u naš državni tim. 


- Kada ste dobar igrač, onda ste dobar igrač, bez obzira što ste novi u ekipi i što ste imali samo dva treninga sa timom. Ušao sam smireno u meč, napravio nekoliko dobrih dodavanja – zadovoljan sam, ali uvijek može bolje. Ostaje žal za konačnim rezutlatom - ističe stoper Malmea.

Prije dolaska na okupljanje "Zmajeva" poznavao je samo Dennisa Hadžikadunića. 


- U početku je teško, jer ne znate kako koga da oslovite, ali brzo sam naučio i sada je sve lakše. Tu je još igrača koji nisu odrasli iz BiH. U afirmaciji u ekipi puno pomogne Edin Džeko, jer imate kapitena koji je pravi lider i koji brine o svojim igračima. 

Protiv Poljske ponovo bi trebao biti u startnoj postavi.

- Mislim da ću igrati protiv Poljske i to sa Dennisom u tandemu, iako još ništa nije potvrđeno. Bit će teško igrati protiv Levandovskog, ali se nadam da će igrati - za kraj je rekao Ahmehodžić.

Podsjetimo, naše reprezentacija u srijedu (20.45 sati) gostuje u Vroclavu, u okviru četvrtog kola Lige nacija - grupa A.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.