GRUPNA FAZA TAKMIČENJA

Počinje Liga prvaka

Igra se prvih osam utakmica

Naslov brani Bajern Minhen. AGENCIJE

Piše: A. M.

20.10.2020

Utakmicama prvog kola u grupama E, F, G i H večeras počinje nova sezona Lige prvaka

Ako sve bude išlo po planu, finale će biti odigrano 29. maja naredne godine u Istanbulu. Glavni grad Turske trebao je biti domaćin prošlosezonskog finala, ali je UEFA bila primorana na promjenu plana zbog situacije s koronavirusom pa je organizirala završni turnir u Lisabonu na kojem je briljirao minhenski Bajern i šesti put se okitio titulom prvaka Evrope. 

Plasman u grupnu fazu klubovima je donio 15,2 miliona eura, a svaka pobjeda u grupi vrijedi 2,7 miliona, dok će za remi klubovi inkasirati 900.000 eura. Plasman u osminu finala donosi još 9,5 miliona eura, a novčane nagrade rastu sve do 19 miliona eura koliko vrijedi naslov prvaka Evrope. 



Raspored večerašnjih utakmica. SOFASCORE

Utakmice grupne faze igrat će se bez prisustva navijača ili s ograničenim kapacitetom (zavisno od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja). U ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može reći u kakvom će se formatu igrati nokaut faza, a sve učesnike osmine finala trebali bismo saznati 9. decembra kada su na rasporedu utakmice posljednjeg kola grupne faze.

Kao branilac naslova Bajern će i u novoj sezoni biti jedan od najozbiljnijih kandidata za trofej prvaka Evrope, a svoju priliku tražit će i Liverpul, PSG, Barcelona, Real Madrid, Juventus i Mančester siti.

Večeras će na travnjak i bh. internacionalci Miralem Pjanić (Barcelona), Adnan KovačevićEldar Ćivić (Ferencvaroš) i Edin Višća (Bašakšehir).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.