FK BORAC BANJA LUKA

Ziljkić: Reprezentaciju trenutno ostavljam po strani

Tuzlaci su, što je za njih neuobičajeno, u posljednjih šest mečeva promijenili tri sistema igre, ali nas ništa ne smije iznenaditi, rekao je Jagodić

Ziljkić: Nadam se da smo izvukli pouke iz meča u Bijeljini. Arhiva

Piše: G. Š.

31.10.2020

Serija od tri uzastopna prvenstvena gostovanja fudbalera Borca završava se u 13. kolu m:tel Premijer lige BiH. Učinak u prethodna dva duela je jedan poraz (u Bijeljini) i pobjeda u prošlom kolu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja. Izabranici Vlade Jagodića pokušat će trijumfalno završiti ovu mini seriju mečeva na strani, na Tušnju u Tuzli. Da podsjetimo, Borac je u prvom duelu ovih timova ove sezone slavio na banjalučkom Gradskom stadionu  2:0.


- Sjećamo se da smo se namučili u prvoj ovosezonskoj utakmici sa Slobodom, pobijedili smo ih 2:0, ali nije bilo nimalo lako, rekao je trener Banjalučana Vlado Jagodić i dodao:


- Tuzlaci su, što je za njih neuobičajeno, u posljednjih šest mečeva promijenili tri sistema igre, ali nas ništa ne smije iznenaditi. Idemo u goste protivniku koji je u usponu forme. Taj klub zaslužuje respekt, ali vjerujem da imamo kvalitet da dođemo do tri boda kako bi se onda u miru spremili za Željezničar. Meč sa Sarajlijama je sada zabranjena tema, a s obzirom na to da u gostima nisu izgubili godinu dana, to će nam biti izazov. Međutim, prije toga moramo da se sastanemo sa Slobodom.


Za meč na Tušnju stručni štab Borca neće moći da računa jedino na Dejana Bosančića, a u tim se vraćaju kapiten Stojan Vranješ koji se oporavio od povrede i Siniša Dujaković poslije odrađene suspenzije zbog žutih kartona.


- Skoncentrisan sam na utakmicu sa Slobodom, a reprezentaciju trenutno ostavljam po strani. Očekuje nas teška utakmica, znamo svi koliko je teško gostovanje na Tušnju. Nadam se da smo izvukli pouke iz meča u Bijeljini i sada se okrećemo Slobodi, a onda i Željezničaru, nadam se pobjedi i u prvom i u drugom meču, naglasio je prvotimac Borca Almedin Ziljkić .


Utakmica Sloboda – Borac igra se u nedjelju (14 sati) na stadionu Tušanj u Tuzli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.