141. GRADSKI DERBI

Fudbalska groznica trese glavni grad: Sarajevo i Željezničar se sastaju nakon skoro godinu

Ne računajući ratni period, ove dvije ekipe posljednji put su igrale derbi utakmice u ovolikom razmaku još u periodu kada je Željezničar igrao u nižem rangu u odnosu na Sarajevu

Poredak na tabeli se neće mijenjati. Arhiv

Piše: G. Š.

4.11.2020

Prvak i lider s Koševa danas (18.30 sati) će dočekati drugoplasirani Željezničar, u okviru zaostale utakmice 9. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.


- Nakon gotovo godinu dana, opet ćemo gledati ove dvije ekipe na terenu. Ne računajući ratni period, ove dvije ekipe posljednji put su igrale derbi utakmice u ovolikom razmaku još u periodu kada je Željezničar igrao u nižem rangu u odnosu na Sarajevu, odnosno Drugoj ligi bivše Jugoslavije, te su se navijači sigurno zaželjeli ove utakmice, saopćeno je iz FK Sarajevo, te istaknuto:


- Obje ekipe nalaze se u dobroj formi, FK Sarajevo je lider na tabeli sa četiri boda više u odnosu na Željezničar, a izabranici Vinka Marinovića imaju niz od deset uzastopnih pobjeda u domaćim takmičenjima. Sa druge strane, gosti imaju niz od sedam utakmica bez poraza, još od utakmice protiv Krupe koja ih je savladala rezultatom 0:1.


Kako god se završila današnja utakmica, obje ekipe ostat će na poziciji koju trenutno zauzimaju, jer imaju utakmicu manje u odnosu na ostatak lige, jedino još Zrinjski i Široki Brijeg imaju da odigraju svoj međusobni duel danas (16 sati - op.a.) u nešto ranijem terminu. 


Utakmica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", odnosno 141. gradski derbi počinje danas u 18.30 sati, a glavni sudija će biti Irfan Peljto iz Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.