PRIJELAZNI ROK

Bivši fudbaler Sarajeva karijeru nastavlja na Kosovu

Odučio sam se za ponudu sa Kosova kako bih bio bliže porodici

Imao sam ugovor na još pola godine, ali sam dobio dvije izuzetno povoljne i dugoročne ponude. Arhiva

G. Š./Vijesti

12.12.2020

Podvig koji je napravio igrajući za Budućnost i Mladost, sa kojima je osvajao titulu prvaka Crne Gore, Damir Kojašević definitivno neće ponoviti u Sutjesci. Iskusni, 33-godišinji ofanzivni vezista i klub kraj Bistrice sporazumno su raskinuli ugovor.  Kojašević je u Sutjesku došao nakon što je klub iz Nikšiča osvojio dvije titule, a onda je počela dominacija Budućnosti.


- Nekako mi se nije poklopilo - rekao je Kojašević za crnogorske "Vijesti" i dodao:


- Budućnost je prethodne sezone igrala sjajno, a ja sam već na startu ove sezone protiv Borca u Evropi povrijedio zadnju ložu, potom imao i povredu pete, onda i koronavirus... Sutjeska je ove sezone imala šansu, Budućnost ne igra baš tako dobro kao prošle, ali su brojni problemi uticali na rezultate. Kasno se formirao stručni štab, pa potom povrede i promjene na klupi. Ekipa je podigla formu, igra sve bolje, ali je Budućnost previše odmakla. Ove sezone ni Iskra nije na nivou na kojem je bila prošle godine i zato je Budućnost tako dominantno došla do jesenje titule.

U svega sedam nastupa ove sezone i postignutim golom na startu, Kojašević se oprašta od Nikšićana.

- Imao sam ugovor na još pola godine, ali sam dobio dvije izuzetno povoljne i dugoročne ponude. Odučio sam se za onu sa Kosova, kako bih bio bliže porodici. Ugovor mogu da biram, na dvije ili tri godine. Osim utakmica za klub, stojim na raspolagnju i reprezentaciji, kada god da stigne poziv. Smatram da mogu da odigram još nekoliko sezona na vrhunskom nivou, ističe bivši fudbaler Sarajeva.

Kojašević je za najjaču crnogorsku selekciju upisao devet nastupa.

- Nažalost, na vrhuncu igara za selekciju sam doživio povredu, ali snove sam ostvario. Igrao sam za nacionalni tim, postigao gol i čak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji imao četiri asistencije, rame uz rame sa jednim Edenom Azarom, koji je na SP osvojio bronzu. Znam da sam kroz karijeru mogao i više, ali bilo je nekoliko pogrešnih odluka. Ipak, titule u Budućnosti, OFK Titogradu, dvije sa Vardarom, Astanom, uz brojne druge trofeje, čine me zadovoljnim. A trenutna fizička sprema i podatak da se osjećam odlično ulivaju optimizam da mogu još nekoliko sezona da odigram na vrhunskom nivou i osvajam trofeje - zaključio je Kojašević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.