FK SLOBODA TUZLA

Crnogorac ponovo proziva između 7. i 10. januara

Najefikasniji fudbaleri crveno-crnih jesenas su bili Dženis Beganović i Said Husejinović

Tuzlaci su u 19 kola postigli 22 gola. FK Sloboda

Piše: G. Š.

15.12.2020

Fudbaleri tuzlanske Slobode od nedjelje su na zasluženom zimskom odmoru.


- Ovaj predah neće dugo trajati. Stručni štab na čelu sa Gradimirom Crnogorcem okupljanje i početak priprema za proljetnu polusezonu planira između 7. i 10. januara naredne godine.  Do tada će fudbaleri predahnuti od klupskih obaveza. Ipak, očekuje se da svi prvotimci na prozivku dođu u optimalnoj fizičkoj spremi jer će raditi po programu koji su dobili od stručnog štaba, saopćeno je iz FK Sloboda.


Najefikasniji fudbaleri crveno-crnih jesenas su bili Dženis Beganović i Said Husejinović, koji su po četiri puta tresli protivničke mreže . Dženis je matirao golmane Širokog Brijega, Krupe, te u dva navrata i Sarajeva, a Said je golove postizao Mladosti DK, Širokom Brijegu i Krupi u dva navrata. 


Iza ovog dvojca sa po dva pogotka na kontu su Amar Beganović, Alen Kurtalić i Abid Mujagić. Strijelci po jednog gola u jesenjoj polusezoni su: Adi Alić (Željezničar), Emir Jusić (Sarajevo), Saša Maksimović (Tuzla City), Jasmin Osmić (Radnik), Fedor Predragović (Mladost DK), Dušan Ristić (Mladost DK) i Nemanja Tomašević (Široki Brijeg).  


Adnan Mujkić se također upisao u listu strijelaca, no bio je to autogol protiv Borca u Banjoj Luci. Jedan pogodak za naš klub postigao je i Branko Ojdanić iz Olimpika koji je na Tušnju zatresao vlastitu mrežu.


Inače, Tuzlaci su u 19 kola postigli 22 gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.