MILANO

Ibrahimović i Lukaku danas jure nove rekorde

Posljednji put kada je Milan pobijedio u oba derbija u jednom prvenstvu osvojio je titulu

Ibrahimović i Lukaku. Arhiva

G. Š. / Sky Sports

21.2.2021

Milanski gradski derbi između Rosonera i Nerazura danas (15 sati) je u centru pažnje ljubitelja fudbala diljem starog kontinenta. Posljednji put kada je Milan pobijedio u oba derbija u jednom prvenstvu osvojio je titulu! U sezoni 2010/2011 gradski okrašaji su završeni 1:0 i 3:0 u korist crveno-crnih. 

Borba golgetera

Ta činjenica prolazi kao nit u svim razgovorima među Rosonerima. Ne pominje se glasno iz sujevjernih razloga, bez obzira što je tu Zlatan Ibrahimović (39), lider koji se vratio u Milano s namjerom da postane najbolji strijelac milanskih derbija svih vremena. Na meti Zlatana su Ševčenko, Meaca, Nierš i Nordal koji su tresli mreže 14, 13 i 11 puta u gradskim derbijima. 

Popularni Ibra je stigao do deset golova i budući da ima namjeru da igra još jednu sezonu, nije isključeno da ostvari zacrtani cilj. Međutim, u Milanu stanuje i “Kralj Big Rom” koji je odlučio da demantuje nevjerne Tome i Paola Di Kanija (Di Canio) koji nije propusti priliku da ga bocne kako ga nigdje nema kada je to najvažnije. 

Ako je Zlatan najefikasniji akter derbija među aktivnim igračima, onda je Romelu Lukaku na korak od podviga Romea Bonetija koji se prije skoro  50 godina posljednji upisao u listu strijelaca na četiri uzastopna derbija u Seriji A. 

Zlatan i Romelu će se prvi put vidjeti licem u lice poslije verbalnog okršaja koji zamalo nije prešao i u fizički obračun na meču Kupa Italije.

Lista strijelaca

Lukaku je sa golovima protiv Lacija pobjegao na listi strijelaca Ibrahimoviću koji je postio u Speciji.

Inter se, inače, nalazi u krajnje neobičnoj situaciji. U teoriji, Nerazuri bi mogli da osvoje Skudeto poslije 11 godina, ali bi isto tako klub mogao da bankrotira i da Skudeto bude Labudova pjesma jedinog kluba koji nikada nije ispao iz Serije A. 

Niko ne zna šta će uraditi kineski vlasnici Intera. Sreća u nesreći je da se u klubu nalazi profil menadžera kakav je Bepe Marota. Da nije njega, kola Nerazura bi već odavno krenula nizbrdo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.