FK BORAC BANJA LUKA

Maksimović: Pobjeda imperativ

U ponedjeljak (19.05 sati) klub iz Banje Luke na domaćem terenu protiv Radnika zatvara 22. kolo m:tel Premijer lige BiH

Mehanović i Maksimović najavili pobjedu. FK Borac Banja Luka

Piše: G. Šumar

15.3.2021

Nakon plasmana u polufinale Kupa BiH u banjalučkom Borcu su se okrenuli prvenstvu. U ponedjeljak (19.05 sati) klub iz Banje Luke na domaćem terenu protiv Radnika zatvara 22. kolo m:tel Premijer lige BiH. Ujedno bit će to i posljednja utakmica pred treći krug šampionata. Prvi duel ovih ekipa u ovosezonskom izdanju Premijer lige u Bijeljini pripao je Radniku (1:0).


To je tim koji teško gubi

- Igramo na domaćem terenu i imamo imperativ pobjede, s obzirom na postavljene ciljeve. Ipak, sa druge strane nas očekuje jedna dobra ekipa, predvođena stručnjakom koji kroz karijeru gaji specifičan stil igre. Radnik je ekipa koja će sigurno da bude čvrsta, agresivna, a to su pokazali i prošle godine na Koševu, gdje su vodili do 90. minuta, ali na kraju izgubili. Radi se o timu koji teško gubi, protiv koje se teško stvaraju prilike, međutim vjerujem u nas i da ćemo opet odigrati dobru utakmicu, dobro istrčati, da ćemo biti raspoloženi i mislim da imamo dosta razloga za optimizam, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Strateg Borca za okršaj sa Radnikom ne može da računa na čak tri centralna beka. Uzelca ima tri žuta kartona, a Jovanović i Milojević su povrijeđeni, kao i napadač Jovo Lukić. Pavlović je također pod upitnikom, a ni Dujaković nije spreman sto posto, ali će biti u konkurenciji. U tim vraća Dino Ćorić.


Radnik je dobro otvorio polusezonu

- Igramo protiv ekipe koja je dobro otvorila polusezonu, uz pozitivne rezultate. Moramo da shvatimo ovaj meč ozbiljno i maksimalno se fokusiramo na ono što nas čeka. Ako otvorimo meč kao što smo otvorili onaj protiv Širokog Brijega, mislim da neće biti problema i da ćemo ostvariti naš cilj, a to su tri boda, istakao je napadač Elvis Mehanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.