FK SLOBODA TUZLA

Može li Žižovićeva Sloboda srušiti neugodnu tradiciju Pod Bijelim brijegom

Gostujemo Zrinjskom koji je svezao dva poraza i sigurno nije u dobrom ritmu, rekao je Žižović

Mladen Žižović debituje na klupi crveno - crnih protiv kluba u kojem je bio igrač i trener. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

20.3.2021

Novi šef struke tuzlanskih crveno-crnih Mladen Žižović nada se da će Sloboda Pod Bijelim brijegom uspjeti iskoristiti imperativ pobjede Zrinjskog. Protivnik je stari znanac, a Tuzlaci od jučer borave u Međugorju...

Ne idemo sa bijelom zastavom

Žižović će tako debi na klupi crveno–crnih imati upravo protiv bivšeg kluba. Za popularne "Plemiće" Žižović je nastupao kao igrač, ali i bio šef stručnog štaba. 

- Gostujemo Zrinjskom koji je svezao dva poraza i sigurno nije u dobrom ritmu, rekao je Žižović i dodao:

- Pokušat ćemo da iskoristimo to njihovo moranje, da se predstavimo u jednom dobrom svjetlu. Dat ćemo svoj maksimum u ovom momentu i vidjet ćemo da li će nam to nešto donijeti. Ne idemo sa bijelom zastavom. Bitno je da su momci prihvatili određene zahtjeve i uslove. Pokazat će najveću moguću energiju koju imaju u ovom momentu i vidjet ćemo da li ćemo uspjeti da dođemo do, za nas vrlo bitnih bodova ili boda. Sve što osvojimo protiv ovih prvih šest ekipa bit će za nas bonus. Mi imamo jednu jedinu zadaću, a to je da ostavimo Slobodu u ligi.

U sutrašnjem susretu zbog suspenzija neće nastupati Emir Jusić, Adnan Salihović i Dženis Beganović. Ono što može radovati struku naše ekipe je da se u sastav vraća Kenin Devedžić. On iza sebe ima kaznu od tri meča zbog crvenog kartona dobijenog u prvom dijelu sezone.


Statistika na strani "Plemića"

Sloboda će danas (19 sati) odigrati 22 premijerligaški meč na gostovanju Zrinjskom. Gledajući dosadašnja gostovanja, "Plemići" su po pravilu bili negostoljubivi domaćini. Od 22 do sada odigrane ligaške utakmice Zrinjski je slavio u 18 navrata, uz dva remija i jednu pobjedu crveno–crnih. Bilo je to 9. novembra 2003. godine kada su pobijedili 1:0.

Posljednji meč bez pobjednika Pod Bijelim brijegom smo odigrali 23. septembra 2007. godine. Tada je utakmica završena 0:0. Zadnje gostovanje Zrinjskom bilo je u avgustu prošle godine. Domaći tim je slavio trijumf 1:0. Ukupna gol–razlika je na strani "Plemića" - 38:7.

- Statistika je jedno, a dešavanja na travnjaku nešto sasvim drugo. Neugodne tradicije su tu da se ruše i da motivišu, saopćeno je iz FK Sloboda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.