ITALIJA

Paljuka: Bufon je trebalo završiti karijeru, legende nisu za klupu

Bufon je ove sezone branio na samo pet utakmica u Seriji A

Đanluiđi Bufon. Arhiva

Piše: G. Šumar

3.4.2021

Legendarni italijanski golman Đanluka Paljuka (Gianluca Pagliuca) istakao je da je Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) "najbolji golman u historiji fudbala", ali da je već trebalo da završi karijeru, a ne da sjedi na klupi za rezerve Juventusa. Bufon je ove sezone branio na samo pet utakmica u Seriji A. Od kad se 2019. vratio u Juventus iz Pari Sen Žermena branio je na ukupno 25 mečeva u svim takmičenjima.

Nedavno su italijanski mediji objavili da 43-godišnji Bufon ne planira da okači rukavice o klin. Planira da još jednom pokuša da se oproba van Italije. Međutim, Paljuka smatra da Bufon pravi grešku.

- Da sam na njegovom mjestu, već bih se povukao. Završio bih karijeru nakon isteka ugovora sa Pari Sen Žermenom. Napravio je odličan potez kad je otišao u Pariz, jer je redovno branio, a i PSG je veliki klub. Ali šta sad radi? Sjedi na klupi. Bufon na klupi? Zadovoljava se kad brani u Kupu Italije. To ne ide uz njega. Neko sa njegovom karijerom bolje da se povukao kad je imao 41 godinu, nego što će još par godina sjedeti na klupi. Ne znam kako on razmišlja. Možda još želi da se takmiči. Još uvijek je zaista dobar golman, ali ne ide da sjedi na klupi. Govorimo o najboljem golmanu u historiji fudbala - rekao je Paljuka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.