LIGA PRVAKA

Blaž Slišković za „Avaz“: Moj favorit je Bajern

Mančester s nedopadljivom igrom pravi dobre rezultate, jer ima kvalitetne pojedince, analizira popularni Baka

Blaž Slišković. Arhiva

Piše: G. Šumar

6.4.2021

Liga prvaka, koja je stigla do četvrtfinala, spremna je za nove fudbalske poslastice među kojima je i gostovanje Liverpula kod Reala u Madridu zakazano za danas (21 sat), kao i duel Mančester siti – Borusija Dortmund (21).

- Uoči četvrtfinalnih utakmica teško je izdvojiti jednu ekipu koja je favorit za osvajanje Lige prvaka - rekao je u razgovoru za „Dnevni avaz“ legendarni Mostarac Blaž Slišković te dodao:

- Ali, moj najveći favorit je Bajern, jer su konstantni. Mislim da će Bavarci doći do finala, a onda ćemo razgovarati i analizirati dalje.


Igraju promjenljivo

Mančester siti ili Borusija Dortmund?

- Koliko pratim englesko i njemačko prvenstvo, obje ekipe igraju promjenljivo, bez obzira na to što Siti u Premijeršipu ima veliku prednost. Mančester – tako da kažem, s nekom nedopadljivom igrom pravi dobre rezultate, jer ima kvalitetne pojedince. To pravi razliku, u odnosu na druge ekipe. S druge strane, Borusija čas bljesne, čas razočara, tako da očekujem neizvjestan susret. Ne bih mogao nijednu ekipu nešto posebno favorizirati.

Još neizvjesnije će biti u duelu Reala i Liverpula...

- Tako je... Slično kao i kod prvog para, i Real i Liverpul igraju veoma promjenljivo. Redsi u posljednje vrijeme ne prave neke kvalitetne rezultate, ali čini mi se da se bude. S Liverpulom se nikad ne zna, s obzirom na pojedinačni kvalitet i presing koji igraju. Mislim da su i ove godine dosta toga bazirali prema Ligi prvaka. Ne znam koliko su zanemarili prvenstvo zbog toga, ali je činjenica i to da su imali velike probleme s povredama... Real smo ove sezone pratili od dobrih do veoma loših utakmica. Mislim da su u krizi, ali u Ligi prvaka je motivacija – ipak, mnogo veće. Sigurno će to biti interesantna utakmica.


PSG bljesne

Branilac trofeja Bajern u prvoj četvrtfinalnoj utakmici dočekuje PSG.

- Bajern je po tradiciji, odnosno posljednjih godina uvijek jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka. U prvenstvu igraju dosta kvalitetno, a Pariz bljesne. Po imenima koje ima PSG rekao bih da je to ekipa koju je teško pobijediti, odnosno svakoga može pobijediti. Ali, po rezultatima i u prvenstvu ne pokazuju da je to tako. Kad se dođe u ovaj krug takmičenja, među osam ekipa, svaka utakmica je neizvjesna - zaključio je popularni Baka.


Domaći teren

Slišković i u duelu Porta i Čelzija očekuje neizvjesnu utakmicu.

- Danas u nogometu, pogotovo kad nemaš neku prednost domaćeg terena, s obzirom na pandemiju i zabranu dolaska navijača, i gosti imaju realne preduvjete za kvalitetan rezultat. Igra se bez pritiska od strane navijača, a htjeli mi to priznati ili ne, navijači ti daju i dodatnu motivaciju, i dodatni podstrek. Nažalost, njih sada nema na tribinama, tako da se i gosti praktično osjećaju kao da igraju kod kuće, rekao je popularni Baka, koji je trenutno trener bez angažmana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.