FUTSAL

Čampara pred duel sa reprezentacijom Srbije: Nama je olakšavajuća okolnost što igramo bez pritiska

Trenutno smo osmi na UEFA rang listi i prestigli smo Srbiju koja je prethodnih godina odlično kotirala

Do meča sa Srbijom bh. tim će odraditi još dva treninga. NSBiH

Piše: G. Šumar

12.4.2021

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine - nakon pobjede u Skoplju, u dobroj atmosferi su nastavili da se spremaju za naredni meč.


Potvrdili da imamo kvalitet

- Iza nas je utakmica sa Sjevernom Makedonijom za koju smo se bili dobro pripremili i znali smo da će biti teška, rekao je trener u stručnom štabu bh. futsal selekcije Mirko Čampara, te dodao:

- Bez obzira na to što smo ranije osigurali nastup na Euru igrali smo veoma ozbiljno i uspjeli smo da pobijedimo, te potvrdimo da imamo kvalitet. Ovu generaciju krasi što imaju dugogodišnji staž u futsalu i reprezentaciji, iako su mladi. Dugo su zajedno, dobro se poznaju i imaju pozitivnu energiju. Zaslužili su da odu na jedno veliko takmičenje i svi smo presretni što se to konačno i desilo.

O narednom susretu sa selekcijom Srbije ovaj mladi stručnjak da su istočne komšije pod imperativom.

UEFA rang lista

- Trenutno smo osmi na UEFA rang listi i prestigli smo Srbiju koja je prethodnih godina odlično kotirala. Međutim, u ovim kvalifikacijama su imali nešto lošije rezultate. Imaju odličnu ekipu i dolaze u Zenicu pod imperativom da naprave rezultat koji će i odvesti na Evropsko prvenstvo. Nama je olakšavajuća okolnost što igramo bez pritiska i nadam se da ćemo nastaviti naš niz i završiti kvalifikacije sa maksimalnim brojem bodova, zaključio je Čampara.

Do meča sa Srbijom bh. tim će odraditi još dva treninga...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.