NJEMAČKA

Bajern i Lajpcig počeli pregovore: Određena odšteta za Nagelsmana

Dva kluba zvanično se još nisu oglasila po pitanju ovog transfera, međutim, pomenuti njemački medij tvrdi da dogovor mladog stručnjaka i Bajerna postignut

Julijan Nagelsman. FotMob

G. Šumar

26.4.2021

Vijest se brzo proširila Njemačkom, a "Bild" potvrdio: Julijan Nagelsman (Nagelsmann, RB Lajpcig - 33) novi je trener i dalje aktuelnog prvaka Evrope!

Dva kluba zvanično se još nisu oglasila po pitanju ovog transfera, međutim, pomenuti njemački medij tvrdi da dogovor mladog stručnjaka i Bajerna postignut, da je preostalo samo da se riješe detalji na realciji Bajern - RB Lajpcig. Nagelsman nema izlaznu klauzulu u ugovoru i "Bikovi" su to pokušali da iskoriste kako bi odvratili Bavarce. Postavili su kao odštetni zahtjev vrtoglavu cifru od 30.000.000 eura, no čelnike giganta iz Minhena ni to nije spriječilo da krenu u akciju. Dogovor sa jednim od najtalentovanijih trenera današnjnice lako je pao, pa sada ostaje samo da se "nađu" dva kluba.

Navodno, Bajern nudi 20.000.000 eura, dok Lajpcig insistira na 30.000.000 eura. Oglasio se po ovom pitanju poslovično oprezni "Kiker" koji tvrdi da će dogovor pasti na 25.000.000.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.