POSUŠJE

Davor Landeka: Na početku nismo znali koliko vrijedimo, niti kakva je Prva liga

Nismo očekivali da ćemo cijelu sezonu biti na prvom mjestu

Sljedećeg vikenda na Mokri Dolac dolazi Goražde. NK Posušje

Piše: Er. Bijedić

3.5.2021

Uz 16. prvenstvenu pobjedu ove sezone te rezultate koji su im išli na ruku prethodnog vikenda u okviru 24. kola Prve lige FBiH, fudbaleri Posušja su sa prednošću od devet bodova šest kola do kraja, stigli nadomak plasmana u Premijer ligu. Neočekivano im se poklopio rezultat iz Goražda, a pomoglo je i to što je GOŠK savladao TOŠK.


Matematički nije još riješeno

- Nismo očekivali da ćemo cijelu sezonu biti na prvom mjestu. Sigurno nam se dosta stvari poklopilo tokom čitave sezone. Ne umanjujem naš kvalitet, ali treba biti realan jer smo neke utakmice čak i lošije odigrali, a opet pobijedili - govori kapiten Posušaka Davor Landeka.

Tako je tim trenera Denisa Ćorića stigao nadomak Premijer lige.

 - Matematički nije još riješeno i nećemo odustajati od svog pristupa dok ne potvrdimo prvo mjesto. To neće promijeniti naš način rada. Idemo od utakmice do utakmice, ne opterećujemo se drugima, poklopilo nam se dosta toga, ali mislim da smo zasluženo na prvom mjestu - ističe Landeka.

Sljedećeg vikenda će na Mokrom Docu dočekati Goražde, što je derbi 25. kola.

 - Biće dobra, ali i teška utakmica, Goražde se odlično pokazalo, dobili su nas u prvom dijelu. Pohvalio bih rad njihove struke, nije slučajno da budu tako dugo neporaženi. Pripremit ćemo se kao za svaku drugu utakmicu, a kući mislim da smo favoriti. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu te osvojiti tri boda koja bi nam puno značila za ostvarenje konačnog cilja - kaže Landeka.


Mirna luka

Sigurno da u taboru Posušaka već dosta razmišljaju o Premijer ligi... A samo prije godinu dana su bili u Drugoj ligi FBiH Jug.

 - Na početku nismo znali koliko vrijedimo, niti smo znali kakva je Prva liga. Bio je cilj što prije izboriti mirnu luku i opstanak, a dalje šta bude. Međutim dobro smo otvorili sezonu, dobro igrali, poklopili su nam se rezultati i tu smo gdje jesmo. Ne razmišljamo previše o Premijer ligi, ali smo svjesni da smo joj jako blizu. Brzo će proći ovih 6 kola do kraja pe ćemo vidjeti šta i kako dalje – zakljulčio je Davor Landeka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.