BAJERN MINHEN

Babel stao u zaštitu Salihamidžića: Flik je nastavljao dolijevati ulje na vatru i odlazak je bio jedina realna opcija

Sve su to gluposti. Sa mnogim stvarima se ne slažem, rekao je Babel

Markus Babel. Agencije

G. Šumar

4.5.2021

Nekadašnji as minhenskog Bajerna Markusa Babel (Babbela - 48) otvoreno je stao u zaštiti našeg Hasana Salihamidžića, člana Izvršnog odbora minhenskog Bajerna za sport.


Salihamidžić je pomogao treneru

- Sve su to gluposti. Sa mnogim stvarima se ne slažem. Kada nemate problema, onda sami stvarate probleme. Bajern nikada nije bio tako uspješan kao pod vodstvom Flika i Salihamidžića, a Braco je pomogao treneru da sastavi tim. Flik je izvukao maksimum iz ovog tima i osvojio šest trofeja, a tom rezultatu je doprinio i Hasan, kazao je Babel, koji je šokiran potezom navijača Bajerna, koji su nedavno vrijeđali i prijetili porodici Hasana Salihamidžića.

- Hasan se protivi mržnji. Što se tiče njegove porodice, supruge, djece, prijetnje su nedopustive. Hansi je nastavljao dolijevati ulje na vatru i odlazak je bio jedina realna opcija. Ne može mi reći da nije znao koji igrač dolazi, to se ne radi tako u Bajernu, trener se malo šta pita, ali je uvijek upoznat sa situacijom, objasnio je Babel.

Bracina budućnost

Kada je u pitanju budućnost Brace u Bajernu, smatra da za pet godina više neće biti sportski direktor.

- Nalazi se u veoma teškoj poziciji. Ako ne bude sarađivao sa Julianom Nagelsmanom, morat će ići prije ili kasnije. Nagelsman je sada trener Bajerna, ima petogodišnji ugovor. Vjerujem da Hasan za pet godina više neće biti sportski direktor u klubu, kazao je Babel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.