PRVAK ITALIJE

Zaneti: Inter je u ozbiljnim finansijskim problemima

Sada treba napraviti dugoročnu strategiju koja će obezbijediti stabilnost, rekao je Zaneti

Havijer Zaneti. Agencije

A. M.

5.5.2021

Milanski Inter je od nedjelje prvak Italije, prvi put poslije 11 godina. Razloga za slavlje ima, ali ako je suditi po riječima legendarnog kapitena, a sadašnjeg sportskog direktora Havijera Zanetija (Javier Zanetti), ne previše.

– Klub je prolazio tokom čitave sezone kroz ozbiljne finansijske probleme. Ti problemi su i dalje tu i bit će potrebne godine da se poboljša balans. Sada treba napraviti dugoročnu strategiju koja će obezbijediti stabilnost – rekao je Zaneti.

Takva situacija mogla bi se odraziti i na odnos kluba sa trenerom Antoniom Konteom (Conte), koji je poznat kao neko ko je u stanju i da ode ukoliko mu se ne obezbijede željena pojačanja. Ipak, Zaneti biranim riječima govori o bivšem treneru velikog rivala Juventusa.

– Na početku je bilo blagog skepticizma zbog njegove prošlosti u Juventusu, ali naučili smo ga voljeti. Od prvog dana bio je fokusiran i prihvatio je izazov. Donio je radnu etiku i mentalitet, ubijedio je najmlađe igrače da njegov projekat funkcioniše. Nije prošao dan da nije razmišljao kako tim može napredovati - rekao je Zaneti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.