REPREZENTACIJE

Španija se pojačava za Evropsko prvenstvo, Francuz oblači dres "Crvene furije"

Štoper Mančester sitija je prošao je sve mlađe selekcije Francuske, ali nikada nije debitovao za A reprezentaciju

Ajmerik Laport. Agencije

A. M.

11.5.2021

Fudbalska reprezentacija Španije bit će jača na Evropskom prvenstvu, koje počinje 11. juna, za jednog francuskog igrača. Kako prenosi "Marca", selektor Španaca Luis Enrike (Enrique) je prije nekoliko sedmica zatražio od čelnika saveza da razmotre mogućnost da dres "Crvene furije" obuče Ajmerik Laport (Aymeric Laporte).

Štoper Mančester sitija je rođen u Agenu i prošao je sve mlađe selekcije Francuske. Ipak, nikada nije debitovao za A reprezentaciju iako je dva puta pozivan. Prvi put je pozvan za meč kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine protiv Bugarske i Holandije. I tadašnji selektor Španije Žulen Lopetegi (Julen Lopetegui) ga je želio dovesti u državni tim. Ipak, odbio je poziv, ali na kraju nije igrao utakmice ni za svoju zemlju.

Drugi put je pozvan za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Albanije i Andore, ali nije igrao zbog povrede. Od tada nije pozivan u državni tim "Trikolora".

To će iskoristiti Enrike, koji će 21. maja objaviti spisak reprezentativaca za Evropsko prvenstvo, a na njemu će se naći i Laport. I fudbaler Sitija želi obući dres "Furije". Laport je igrao za mlađe selekcije Atletika iz Bilbaa u kojem je proveo osam godina. Za seniorski tim je odigrao 161 utakmicu, a od 2018. je član Mančester sitija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.