SERIJA A

Ševčenko: Milan? Ako se ukaže prilika

Selektor Ukrajine i legenda Rosonera

Ševčenko: Selektor Ukrajine od 2016. godine. Twitter

E. Ćosić

22.5.2021

Nekada je bio odličan fudbaler, a danas Andrij Ševčenko (Andriy Shevchenko) bilježi odlične rezultate kao selektor Ukrajine. Iako se još uvijek nije okušao kao trener u klupskom fudbalu, čini se da je ovaj reprezentativni apsolvirao.

I zbog odličnih rezultata na klupi svog državnog tima Ševčenko plijeni interes mnogih evropskih klubova, a maštoviti italijanski novinari ga vide kao nasljednika Stefana Piolija na klupi Rosonera. Milan je "njegov" klub, odigrao je 226 utakmica i postigao 127 golova za tim sa San Sira. 

- Milan je moj dom i volio bih da se vratim. Ako ikada dobijem priliku, iskoristit ću je. Govorimo o budućnosti. Sada sam fokusiran na Ukrajinu i Pioli mora da zaradi mjesto u Ligi prvaka. Podržavam Milan i nadam se da će završiti među najbolje četiri ekipe, ali Atalanta je jak tim. Bit će teška utakmica,rekao je Ševčenko za "Gazzetta dello Sport". 

Iako je Milan dugo vremena bio jedan od kandidata i za naslov prvaka, pad forme koštao je Rosonere titule, a vrlo moguće i plasmana u Ligu prvaka. Ipak, Ševčenko misli da je sezona bila uspješna. Atalanta i Milan svoju utakmicu igraju sutra od 20:45. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.