LIGA 1

PSG do rekorda ili Lil do 4. naslova prvaka

Posljednje kolo francuskog prvenstva

Lil: Imaju sve u svojim rukama. Twitter

E. Ćosić

23.5.2021

Jedno od najvećih iznenađenja u svijetu nogometa ove sezone bilo bi Lilovo osvajanje francuskog prvenstva. Timu koji je u prošlosti tri puta osvajao Ligu 1 nisu se davale neke šanse na početku sezonu da mogu ugroziti superbogati PSG od čijeg udarnog dvojca Nejmar - Mbape (Neymar - Mbappe) se ledi krv u žilama. 

Iako su Lilovi fudbaleri u prošlom kolu remizirali sa Sent Etjenom (0:0) i tako propustili mirniju završnicu prvenstva i dalje su u najboljoj poziciji. Zavise samo od sebe i sve što moraju uraditi jeste pobijediti Anžer. Lil je u posljednjih pet gostovanja Anžeru slavio samo jedanput, i to prošle sezone. Prvi pratioc hrabrog Lila, koji je pokupio simpatije nogometne javnosti, PSG u posljednjem kolu ima gostujuću utakmicu protiv Bresta.

Ukoliko Lil dođe do titule to će timu sa stadiona Pier - Moroj biti četvrti trofej Lige 1. Dogodi li se da na kraju do titule ipak dođe PSG, Parižani bi onda "zaokružili" cifru od deset naslova prvaka, čime bi se izjednačili sa Marsejem i Sent Etjenom koji su u po deset navrata bili šampioni Francuske. 

Prema Mozzartu PSG je veliki favorit protiv Bresta sa koeficijentom 1.35, dok je na domaći tim 11.35.

Sve utakmice posljednjeg kola francuskog prvenstva igraju se večeras od 21 sat, a kompletnu pobudu Mozzarta možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.