REPREZENTACIJA BIH

Najmlađi fudbaler na spisku Peteva motivisan pred prijateljske utakmice

Debitant u "A" selekciji

Đokanović: Želimo pokazati da možemo. NSBIH

E. Ćosić

28.5.2021

Među „A“ reprezentativcima Bosne i Hercegovine za utakmice sa Crnom Gorom i Danskom po prvi put se našlo ime fudbalera Sarajeva Andreja Đokanovića. Vezista tima sa koševa prošao je sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine i ne krije oduševljenje zbog poziva u seniorski tim:

- Prvi utisci su zaista odlični. Sve je na veoma visokom nivou i srećan sam što sam tu. Tokom čitave sezone sam vrijedno radio i taj trud je sada nagrađen. Poziv u nacionalnu selekciju je pokazatelj da se poštenim odnosom prema onome što radiš i voliš, mogu ispuniti i najviši ciljevi. Na meni je sad da opravdam povjerenje selektora i njegovog stručnog štaba. Spreman sam da se pokažem u najboljem svjetlu kako bih i u budućnosti bio dio reprezentacije - govori Đokanović koji ističe da je u dobroj kondiciji:

- Tačno je da je prvenstvo na samom kraju i da smo u ovom periodu svi malo umorni. Međutim, o tome niko ne razmišlja kad dođe na reprezentativno okupljanje. To je samo po sebi motiv i nikakav umor ne može da nas spriječi da pružimo sve od sebe. Što se mene tiče, ja sam spreman i ako dobijem minutažu u predstojećim susretima, nastojaću da je iskoristim na najbolji način - rekao je Đokanović koji se potom dotakao predstojećih utakmica: 

- Pred nama, mlađim igračima je odlična prilika da se nametnemo i pokažemo šta znamo. Protivnici su po mjeri i sa nestrpljenjem očekujem utakmice sa Crnom Gorom i Danskom. Bez obzira na to što se radi o prijateljskim susretima, vjerujem da će biti zanimljivi i kvalitetni. Mi smo motivisani da pokažemo najbolje od sebe i očekujem pozitivne rezultate, zaključio je fudbaler Sarajeva.

Đokanović je i najmlađi fudbaler na spisku selektora Ivajla Peteva (Ivaylo). Veznjak Sarajeva je rođen 1. marta 2001. godine, a ove sezone za klub sa Koševa odigrao je 30 utakmica u domaćem prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.