PRIJATELJSKE UTAKMICE

Jesu li Belgijanci spremni za Euro: Martinez večeras testira Dokua i Trosara

Crveni đavoli će tamo biti jedni od najvećih favorita za tron, a prvu od dvije prijateljske utakmice igraju večeras (20.45 sati) protiv Grčke.

Roberto Martinez. Arhiva

Piše: G. Šumar

3.6.2021

Jesu li Roberto Martinez i Belgijanci spremini za predstojeće Evropsko prvenstvo? Crveni đavoli će tamo biti jedni od najvećih favorita za tron, a prvu od dvije prijateljske utakmice igraju večeras  (20.45 sati) protiv Grčke. Prema svim najavama selektor Belgije će izmješa karte, na šta su ga doduše natjerale i povrede. 

Kevin de Brujne (De Bruyne) nije u konkurenciji, pošto je u finalu Lige prvaka doživio dvije frakture kostiju lica. Aksel Vitsel (Axel Witsel) ima problema sa Ahilovom tetivom i neće igrati prije posljednjeg meča grupne faze. Divok Origi (Divock) će također da preskoči pripremni period. Zbog toga će večeras dobiti šansu da se dokažu Džeremi Doku (Jeremy) i Leandro Trosar (Trossard), koji će sigurno da budu posebno motivisani.

Vjerovatno će Martinez polako da vraća u formu i Edena Azara (Hazard), a Grčka je idealan partner za to. 

Belgija je posljednji meč igrala u martu, u sklopu kvalifikacija za Mundijal 2022. godine, kada je "isprašila" Bjelorusiju sa 8:0.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.45. Odigraj online i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.