MARAKANA

"Zmajevi" su na današnji dan prije sedam godina odigrali historijsku utakmicu

Pod komandom legendarnog Safeta Sušića - u Rio de Ženeiru, na kultnom stadionu Maracana pred 80.000 gledalaca, Bosna i Hercegovina izašla je na megdan Argentini, koja je kasnije bila finalistu Mundijala 2014

Ibišević nakon historijskog gola. Arhiva

Piše: G. Šumar

15.6.2021

Na današnji dan prije tačno sedam godina, 14. juna 2014. godine, naša fudbalska reprezentacija odigrala je svoju prvu, historijsku utakmicu na velikom takmičenju - Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Pod komandom legendarnog Safeta Sušića - u Rio de Ženeiru, na kultnom stadionu Maracana pred 80.000 gledalaca, Bosna i Hercegovina izašla je na megdan Argentini, koja je kasnije bila finalistu Mundijala 2014.

Argentinci predvođeni Lionelom Mesijem (Messi) poveli su sretno već u 2. minuti kada je Sead Kolašinac postigao autogol. Mesi je u 65. minuti povećao vodstvo, a konačan rezultat postavio je Vedad Ibišević u 85. minuti utakmice i tako još jednom ušao u historiju bh. fudbala.

BiH - Argentina 1:2


BiH: Begović, Mujdža (Ibišević 69.), Bičakčić, Spahić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Misimović (Medunjanin 74.), Hajrović (Višća 71.), Lulić i Džeko

ARGENTINA: Romero, Zabaleta, Garay, Campagnaro, Rojo, Di Maria, Messi, Maxi Rodrigez, Mascherano, Fernandez i Aguero.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.