EURO 2020

Nezadovoljni Česi prave promjene za Hrvate

Razmišljamo o nekoliko promjena, priznao je Jiri Čitri

Jiri Čitri. Eurofotbal.cz

G. Š. / Eurofotbal

16.6.2021

Češka reprezentacija je na krilima sjajnog Patrika Šika (Patrick Schick) svladala Škotsku u 1. kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Ipak, njihova javnost nije potpuno zadovoljna utakmicom, a mediji pretpostavljaju da će biti promjena u sastavu, što je na neki način i potvrdio pomoćni trener Jiri Čitri (Chytry).

- Kad se izgubi, nije sve loše. Tako i sada, kad smo pobijedili, nije sve dobro. Razgovaramo s igračima da prije Hrvatske popravimo sve nedostatke, Čitri za Eurofotbal i objasnio: 

- Škoti su nam stvorili previše šansi. Nismo na trenutke bili kompaktni, moramo puno bolje komunicirati i držati se organizacije u toj fazi. Hrvati su opasni i mogu nam napraviti velike probleme.

Što se tiče medijskih špekulacija, oni navode sljedeće: Umjesto Aleksa Krala (Alexa), u srcu terena bi uz Součeka mogao zaigrati Tomaš Holeš iz Slavije Prag.

- Razmišljamo o nekoliko promjena. Nitko nije nedodirljiv. Svi igrači koji su tu imaju potrebnu kvalitetu da započnu bilo koju utakmicu. Gledat ćemo da odaberemo prave igrače za svakog posebnog protivnika. Jedna od stvari kojima smo se taktički bavili prije utakmice s Hrvatskom bila je saradnja stopera sa srednjim veznjacima. Tamo imamo nekoliko varijanti. Tomaš je taj dio odradio jako dobro kada je ušao protiv Škotske, odgovorio je pomoćnik izbornika Jaroslava Šilhavija (Šilhavyja).

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.