ENGLESKA

Englezi ne mogu izbjeći teškog protivnika: Sautgejta raduje ostanak na Vembliju

- Mnoge stvari radimo kako treba, ima dosta dobrih trenutaka, rekao je selektor Engleske

Sautgejtova ekipa nije imala sreće u žrijebanju. UEFA

M. K.

23.6.2021

Selektor Engleske Garet Sautgejt (Gareth Southgate) pohvalio je svoju ekipu nakon trijumfa nad Češkom 1:0 u 3. kolu Eura 2020, a koji je Englezima osigurao prvo mjesto na tabeli.

"Česi imaju vrlo dobru ekipu i zaista je teško pronaći rupe u njihovoj odbrani. Zasad nam nedostaje stabilnost, ali na trenutke izgledamo kao vrlo dobar tim. Mnoge stvari radimo kako treba, ima dosta dobrih trenutaka, rekao je Sautgejt, koji je rekao kako mu je želja bila da ostanu na Vembliju jer ih u narednoj fazi čekaju teški rivali čija imena ćemo saznati večeras.

Naime, zahvaljujući žrijebu grupa na EP-u, Englesku u osmini finala očekuje izuzetno težak posao jer će na Vembliju igrati sa drugoplasiranim iz Grupe F.

To su Njemačka, Portugal, Francuska ili Mađarska, mada su šanse Mađara minimalne, pa je skoro sigurno da ćemo u prvom krugu nokaut faze imati priliku gledati barem jedan evropski klasiko.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.