EURO 2020

Reprezentativac Velsa: Ovo Evropsko prvenstvo je smiješno

Defanzivac velškog tima ogorčen organizacijom zbog koje su oni bili lišeni podrške protiv Danske

Ganter: Velšani bili bez zvanične podrške u Amsterdamu. TWITTER

E. Ćosić

28.6.2021

Vels je okončao takmičenje na Evropskom prvenstvu pošto je u osmini finala poražen od Danske sa visokih 4:0. Osim što je Bejlu i društvu u Amsterdamu nedostajalo golova, kreativnosti i čega sve ne u igri tima, izostala je i podrška navijača.



Sada se na društvenim mrežama oglasio i defanzivac Velsa Kris Ganter (Chris Gunter) koji ne krije kako nije oduševljen time što se Evropsko prvenstvo igra u 11 različitih gradova. Velšani su odigrali četiri utakmice, a posjetili su tri grada. Odigrali su dva susreta grupe u Azerbejdžanu, igrali su u Rimu i u Amsterdamu.

- Svaka je nacija imala navijače gdje god je otišla. Ali Vels nije, osim 350 ljudi koji su prekršili vladina pravila i ugrozili svoje finansijsko stanje kako bi tamo stigli. I mi igrači i navijači smo zaslužili više od ovog smiješno organiziranog turnira, ali ko je rekao da je život pošten? - poručio je Ganter.

Inače, Vels je treća ekipa kada se gledaju proputovani kilometri na ovom Evropskom prvenstvu. Bejl i društvo su proputovali 5382 kilometra, a više su prešli samo Švicarska (7245) i Švedska (6644).

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.