ČETVRTFINALE EURA

Danci i Česi složni u jednom: Bit će neizvjesno do posljednje minute

- Gledali smo Dansku na ovom Euru, mislim i da joj je stil igre sličan našem. Jedna greška može riješiti meč i zato moramo biti oprezni, smatra Šilhavi

Selektor Danske Kasper Hjulmand respektuje narednog protivnika. AFP

M. K.

3.7.2021

Duel Češke i Danske u četvrfinalu Eura 2020 izaziva pažnju ne toliko zbog kvaliteta ekipa, koji realno nije na previsokom nivou, koliko zbog velike neizvjesnosti koja se očekuje tokom 90 minuta, ili duže, ovog meča.

Danci su pokazali odličnu timsku igru tokom Eura, pogotovo kad su ostali bez svog najboljeg igrača Kristijana Eriksena (Christian) dok su Česi također pokazali snažan kolektiv jer to je ekipa koja u svom sastavu nema velikih zvijezda, pa se oslanjaju na timski rad.

- Gledali smo Dansku na ovom Euru, mislim i da im je stil igre sličan našem. Jedna greška može riješiti meč i zato moramo biti oprezni. Očekujem vrlo tijesnu utakmicu do kraja, rekao je selektor Češke Jaroslav Šilhavi (Shilhavy).

Za Dansku se može reći da je svojim lijepim fudbalom koji prikazuju pobrala simpatije velikog dijela navijača širom Evrope, ne samo Danaca.

- Naša motivacija je ogromna i svakim danom kako Euro odmiče sve je veća. Znamo da danski narod živi s nama i želimo da ga obradujemo, poručio je selektor Danske, Kasper Hjulmand.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje


Kladionica Mozzart na pobjedu Češke daje kvotu 3,35, dok je kvota na pobjedu Danske 2,30. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.


Kladionica Mozzart na pobjedu Ukrajine daje kvotu 7,25, dok je kvota na pobjedu Engleske 1,52. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.