EURO 2020

Enrike pred sutrašnje polufinale na Vembliju: Zavolio sam sve u Italiji, baš se radujem utakmici

Italija igra zabavan fudbal, sa mnogo agresivnosti, sa sjajnim igračima, koji se dobro brane i dobro napadaju

Luis Enrike. Arhiva

G. Š. / Sky Sports

5.7.2021

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrike (Enrique) ima veze sa italijanskim fudbalom, prije nego što je sa Barcelonom uradio velike stvari, vodio je Romu. No, u Rimu je ostao samo sezonu (2011/12).

- Zavolio sam sve u Italiji - hranu, klimu, ljude, navijače, kafu, sladoled... Baš se radujem utakmici - rekao je Enrike za "Sky Sports" uoči sjutrašnjeg duela u polufinalu Evropskog prvenstva, te dodao:

- Italija igra zabavan fudbal, sa mnogo agresivnosti, sa sjajnim igračima, koji se dobro brane i dobro napadaju. Mislim i da je moja Španija slična, tako da očekujem uzbudljivu i intenzivnu utakmicu.

Za Italiju ga veže i incident sa Maurom Tasotijem (Tassotti) na Mundijalu u SAD 1994. godine, kada je u duelu dobio lakat u lice i krvav nastavio meč.

- Bilo je davno, to je zaboravljeno, to je sve u žaru borbe. Sa Maurom sam se više puta sreo od tada, za mene je taj događaj dio moje sportske historije. Ništa više. Mauro je sjajan lik, veoma dobra osoba, sretan sam što smo se upoznali, rekao je Luis Enrike.

Polufinalni meč Italija - Španija na programu je u utorak, sutra, od 21 sat na londonskom Vembliju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.