RUMUNIJA

Borac poražen u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka

Rumunski prvak Kluž bolji od Banjalučana rezultatom 3:1

Moraitis: Strijelac jedinog pogotka za Borac. FK BORAC

E. Ćosić

6.7.2021

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, tim Borca poražen je na gostovanju kod Kluža (3:1) u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Izabranici Marka Maksimovića loše su ušli u susret protiv favorizovanih Rumuna, a Nikola Lakić je već u 11. minuti morao vaditi loptu iz svoje mreže. Dosuđen je kazneni udarac za domaćina, a nakon što je Siprian Deak (Ciprian Deac) pogodio stativu, lopta se odbila na rub šesnaesterca do Bilela Omrenija (Billel) koji dovodi svoj tim u vodstvo.

Deak se iskupio 17 minuta kasnije kada je udvostručio prednost Kluža nakon asistencije Omranija. U finišu prvog dijela šok za domaćina. Nakon centaršuta Almedina Ziljkića sa desne strane Panagiotis Moraitis pogađa glavom i vraća nadu Borcu.

Nakon 15 minuta igre u nastavku Lakić je ponovo vadio loptu iz svoje mreže. Nakon asistencije Deaka pogodio je Runar Mar Sigurjonson (Sigurjonsson). Vrijedi istaći da je bh. internacionalac Mateo Sušić odigrao 79. minuta u dresu Kluža, dok je Daniel Graovac meč ispratio sa klupe za rezervne fudbalere.

Revanš susret se igra za sedam dana na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, kada će Borac juriti zaostatak od dva gola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.