PREMIJER LIGA BIH

Dženis Beganović nakon odličnog starta Slobode: Imamo nekoliko momaka koji su zaduženi za dobro raspoloženje

Atmosfera u klubu je izvrsna, sa svima sam u bliskim odnosima, rekao je Dženis Beganović

BeganoviĆ: U našoj svlačionici vlada stvarno super atmosfera. FK Sloboda Tuzla

Piše: G. Šumar

3.8.2021

Meč 4. kola m:tel Premijer lige BiH Sloboda - Široki Brijeg odigrat će se dan ranije, nego što je to bilo planirano prvobitno. 

- Umjesto ranije najavljene nedjelje (8. avgust - 19.10 sati), utakmica sa Širokim Brijegom će se odlukom NSBiH odigrati u subotu (7. avgust) sa početkom od 19.00 sati, saopćeno je iz FK Sloboda Tuzla.


Najbolji strijelac

Prošle sezone Dženis Beganović bio je najbolji strijelac crveno – crnih, a sudeći po startu nove takmičarske godine na pravom je putu da to ponovi. U prva tri kola dva puta je zatresao protivničke mreže.

- Atmosfera u klubu je izvrsna, sa svima sam u bliskim odnosima, rekao je Dženis Beganović i dodao:

- U našoj svlačionici vlada stvarno super atmosfera. Imamo nekoliko momaka koji su zaduženi za dobro raspoloženje. Sve to je jedan od razloga što igramo ovako. Nadam se da ćemo igrati još bolje, jer ova ekipa to može. Učinit ćemo sve da nastavimo sa ovakvim igrama, a na navijačima je da dođu na Tušanj, da nas podrže i bodre. Mi ćemo im se odužiti novim pobjedama.

Navikao sam se na život u Tuzli

Fudbalski put ga je doveo na Tušanj. Prvo u redove Tuzla Cityija, a onda u Slobodu. Grad soli i ljudi u njemu brzo su mu postali bliski.

- Navikao sam se na život u Tuzli. Ovdje se osjećam kao domaći, upoznao sam dosta prijatelja i stvarno se ovdje super osjećam. Slobodno vrijeme uglavnom provodim sa suprugom. Izlazimo u šetnju, obilazimo grad... Odlično nam je u Tuzli, ističe Dženis koji sa crveno – crnim ove sezone igra sjajan fudbal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.