FK SLOBODA TUZLA

Mladen Žižović pred duel sa Širokim Brijegom: Pobjeda imperativ

Pokušat ćemo iskoristiti atmosferu u Širokom Brijegu, koja baš i nije najbolja

Mladen Žižović. Arhiva

Piše: G. Šumar

6.8.2021

U okviru 4. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine lider s Tušnja sutra (19 sati) dočekuje Široki Brijeg. Sloboda u prva tri kola ostvarila isto toliko pobjeda, dok je zabilježio tri remija, što je donijelo i promjenu trenera... 

- Mojoj ekipi čestitam na dobrim dosadašnjim rezultatima, rekao je trener Slobode Mladen Žižović i dodao: 

- Široki Brijeg ima problema, odlučili su se za promjenu trenera... Mi trebamo iskoristiti tu situaciju. Gledali smo Široki Brijeg u prethodnim danima i vidjeli da su u sve tri utakmice bili bliže pobjedi. Trebali su minimalno da imaju sedam bodova. Međutim, to je sport, nekada dobre igre nisu mjerilo dobrog rezultata. Mi ćemo pokušati iskoristiti njihovu atmosferu, koja baš i nije najbolja. S druge strane, mi radimo u vrlo dobrom ambijentu, a bez obzira na rezultate, znamo šta nam je cilj. Sve će to pokazati i sutrašnja utakmica. Nemamo povrijeđenih igrača. Generalno, igrači su spremni i nadamo se da će to sve biti kako treba.

Ne želo reći da je Sloboda sutra favorit. 

- Kada gledamo minule utakmice, Široki Brijeg je igrao dosta dobro... Nismo favorit. Uvodna su tri kola, teško je to reći. Ipak, u utakmicu ulazimo sa imperativom pobjede - zaključio je Žižović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.