PREMIJER LIGA BIH

Žižović između derbija sa Veležom i Sarajevom: Bitno je da imamo sistem koji sada funkcioniše

Ne bih rekao da je ovo dobra, nego fantastična serija od pet kola bez poraza, rekao je šef stručnog štaba Slobode

Mladen Žižović i Adnan Osmanhodžić. Arhiva

Piše: G. Šumar

16.8.2021

Tuzlanska Sloboda je i nakon 5. kola m:tel Premijer lige BiH i gostovanja u Mostaru (0:2) ostala neporažena, te se vratila na vrh tabele.

- Ne bih rekao da je ovo dobra, nego fantastična serija od pet kola bez poraza, rekao je šef stručnog štaba Slobode Mladen Žižović i dodao:

- Nalazimo se na prvom mjestu. To je nešto što Sloboda u bližoj prošlosti nije imala. Sve je to zasluga ovih momaka, koji su i u Mostaru pokazali fenomenalno zalaganje. Iskoristili su možda i umor Veleža, koji je na sjajan način predstavio bh. fudbal u Evropi. Čestitam im... Mislim da smo više željeli pobjedu, na kraju je to i presudilo. Imali smo i sreće kod rezultata 0:1 kada je Velež pogodio stativu. Stvarno smo zaslužili pobjedu.

U narednom kolu Sloboda dočekuje Sarajevo.

- Mi idemo utakmicu po utakmicu... Idemo da igramo sa svima. Mi ćemo težiti tome da svaku utakmicu dobijemo. Nekada će to rezultat potvrditi, kao protiv Veleže, nekada neće. Bitan je ambijent u klubu koji je sjajan. Mislim da trebamo nastaviti u ovom ritmu. Bitno je da imamo sistem koji sada funkcioniše. Vidjet ćemo da li će u budućnosti funkcionisati, oprezan je i čvrsto na zemlji Žižović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.