PRIJELAZNI ROK

Bajern ponudio Tolisoa i 20 miliona eura za Ndombelea

Klub iz Londona riješen je da ga proda, ali i da vrati veći dio uloženog novca.

Ndombele i Toliso. Agencije

G. Š.. / Mozzart sport

21.8.2021

Dvije godine poslije rekordnog transfera, Tangi Ndombele (Tanguy) je na izlaznim vratima Totenhema. Klub iz Londona riješen je da ga proda, ali i da vrati veći dio uloženog novca. Bajern našeg Hasana Salihamidžića je pokucao na vrata i ponudio igrača i novac - Korentana Tolisoa (Corentin Tolisso) i 20.000.000 eura. No, nije bilo dovoljno.

Došao je prije dvije godine kao veliko pojačanje - najskuplje u historiji kluba. Izdvojio je Totenhem 63.000.000 eura i njegovim angažovanjem planirao da nagradi trenera Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino) za plasman u finale Lige prvaka. Željeli su da podignu ljestvicu u klubu, ali nisu stvari ipak tekle onako kako su se nadali.

Najprije je Poketino, poslije serije loših rezultata ostao bez posla, pritom i nije ostvario najbolju saradnju sa francuskim veznjakom. Mučio se bivši igrač Liona, čini se da je tek pod palicom Žozea Murinja (Jose Mourinho) pokazao šta umije, ali samo na trenutke.

Nova sezona i promjena trenera dovele su do toga da za Ndombelea više nema mjesta u timu. Nuno Espirito Santo je jasno potvrdio da ne računa na Francuza, kada je istakao da nije u njegovim planovima za susret sa bivšim klubom - Vulverhemptonom. Uprava je spremna da ga proda, ali samo ako neko ponudi 60.000.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.