FK SLOBODA TUZLA

Osmić: Dat ćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače

Jasmin Osmić. FK Sloboda

Piše: G. Šumar

23.8.2021

Dvadesetogodišnji prvotimac Slobode Jasmin Osmić još je jedan iz plejade igrača koji su u prvi tim stigli iz omladinskog pogona tuzlanskih crveno-crnih. Kako je istakao na početku razgovora, oduvijek je bio zaljubljen u fudbal, a prvi susret sa „bubamarom“ imao je još kao dječak.


Fantastična atmosfera

- Od početka me zanimao samo fudbal. Nisam ni razmišljao da treniram neki drugi sport. Počeo sam trenirati sa pet godina u Devetaku, a prvi treneri su mi bili Senad Jusufović i Emir Mehinović. Od tada do danas promijenio sam mnogo trenera i mogu reći da su svi bili dobri. Od svakoga sam nešto naučio, rekao je Osmić čiji je prvi meč u crveno – crnom dresu bio 2016. godine protiv Zrinjskog u Mostaru.

Njegov fudbalski napredak nije ostao nezapažen, pa se za samo tri godine našao u prvom timu Slobode.

- Dobro se sjećam da je to bilo u decembru 2019. godine u prijateljskom susretu protiv Bosne u Kalesiji. Prva zvanična utakmica koju sam odigrao bila je ona protiv Mladosti DK 2020. godine. Osjećao sam se fantastično, ali je isto tako bilo i teško jer smo bili pod pritiskom rezultata. Srećom, utakmicu smo riješili u prvom poluvremenu. To je ujedno i utakmica koju posebno pamtim jer smo pobijedili 3:0, sjeća se Jasmin.

Odlično mjesto na tabeli m:tel Premijer lige BiH u ovoj sezoni nije slučajno. Kako kaže, trenira se dobro, a među prvotimcima vladaju iskreno prijateljstvo i timski duh.

- U svlačionici je fantastična atmosfera. Mnogo je smijeha i dobre energije. Idemo utakmicu po utakmicu i trudimo se za dobre rezultate. Dat ćemo sve od sebe da obradujemo naše navijače, kaže Jasmin.

Iako je mlad, iza njega je mnogo iskustva i nastupa u m:tel Premijer ligi BiH. Upoznat je sa kvalitetom svih protivnika, a jednog od njih posebno izdvaja.

- Najteže mi je igrati protiv Zrinjskog u Mostaru. Uvijek imaju kvalitetne ekipe i posebno su neugodni na domaćem terenu.


U slobodno vrijeme gleda filmove

Kada nije na terenu, Jasmin slobodno vrijeme provodi sa prijateljima.

- Najčešće sam u društvu klupskog kolege Saše Maksimovića. U slobodno vrijeme gledam filmove i zaista se najbolje tako odmaram, objašnjava Jasmin.

Ipak, najviše je posvećen fudbalskoj karijeri, bodrenju bh. reprezentacija i omiljenog kluba.

- Pratim nastupe reprezentacija BiH u svakom sportu. Što se tiče inostranih klubova, prvi za koji sam počeo navijati bila je Barcelona. I danas navijam za njih, a omiljeni igrač mi je Ronaldinjo. Volio sam njegove driblinge i poteze i zbog toga mi je bio i ostao omiljeni, ističe mladi prvotimac Tuzlaka, koji osim fudbala voli pratiti i košarku, rukomet i MMA borbe.

Osim obaveza u FK Soboda, Jasmin je standardni član U-21 reprezentacije BiH. 

- Atmosfera je odlična. Posjedujemo određeni kvalitet i nadam se da ćemo uspjeti ponoviti igru iz pripremnih utakmica, zaključuje je Osmić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.