BIVŠI KAPITEN PARIŽANA

Tiago Silva frustriran Ramosovim ugovorom u PSG-u

Brazilski defanzivac razočaran uslovima koje je njegov bivši poslodavac dao španskom veteranu

Silva: PSG nije ni pomislio da mu ponudi dvogodišnji ugovor. TWITTER

E. Ćosić

29.8.2021

Iskusni brazilski defanzivac Tiago Silva (Thiago) prošle godine se nakon rastanka sa Pariz Sen Žermenom skrasio u Čelziju, s kojim je na kraju prošle sezone osvojio naslov prvaka Evrope.

Samo godinu ranije, Silva je sa PSG-om izgubio finale od Bajerna (1:0), što mu je bila posljednja utakmica za francusku ekipu, čije boje je branio osam godina (2012. - 2020.). I ranije je bilo poznato da Silva neće dobiti novi ugovor, te da je vrijeme za rastanak, a on je kao pravi kapiten odlučio završiti sezonu iako mu je već bio istekao ugovor. Parižani su smatrali da je 34-godišnji Silva prestar za novi ugovor.

Sve bi to bilo uredu da Parižani ovog ljeta nisu doveli 34-godišnjeg Serhija Ramosa (Sergio) i dali mu dvogodišnji ugovor, koji nisu ni pomišljali dati svom kapitenu. Brazilac je zbog toga razočaran.

- Nemam ništa protiv Ramosa, ali u trenutku kada mu je PSG ponudio dvogodišnji ugovor imao je isto godina koliko i ja. A ja sam pomogao PSG-u da dođe do razine na kojoj je sada, poručio je Silva.


Izjavu Silve prenio je 90min.com. 90min

Podsjećamo, zbog koronavirusa je nastala rokada u rasporedu, pa se finale Lige prvaka između Bajerna i PSG-a igralo tek 23. avgusta, a ne krajem maja kako je uobičajeno. Drugačije su postupili Edinson Kavani (Cavani) i Tomas Munije (Thomas Meunier) koji su odmah po isteku ugovora napustili klub.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.