AFRIČKE KVALIFIKACIJE

Obala Slonovače favorit protiv Kameruna, Južna Afrika protiv Gane

Danas se igraju utakmice 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Obala Slonovače traži prvu pobjedu. TWITTER

E. Ćosić

6.9.2021

Pauzu u kvalifikacijama na evropskom tlu nadoknadit će susreti afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje se igra u Kataru. Na rasporedu je šest mečeva, dok je sedmi, onaj između Gvineje i Maroka otkazan zbog državnog udara.

Dvije najzanimljivije utakmice igraju se u Abiđiju, odnosno Johanesburgu gdje se sastaju Obala Slonovače i Kamerun, odnosno Južna Afrika i Gana. "Slonovi" večeras traže pobjedu nakon razočaravajućih 0:0 protiv Mozambika, ali zadatak neće biti lagan jer je protivnik selekcija Kameruna, koja je pobjedom nad Malavima (2:0) dobro otvorila ove kvalifikacije.

Obala Slonovače je favorit, očekuje se da prevaga bude i prednost domaćeg terena. Tako je Mozzart na pobjedu "Slonova" spremio koeficijent 2.10, dok je kvota na trijumf Kamerunaca 3.70

Očekuje se da podjednako zanimljiv bude i onaj duel iz Johanesburga, gdje se sastaju Južna Afrika i Gana. Blagu prednost ima selekcija Južne Afrike, na čiju pobjedu je Mozzart spremio koeficijent 2.60. Kvota na pobjedu Gane je 2.90

Danas se još igraju utakmice Benin - DR Kongo, Džibuti - Niger, Uganda - Mali i Liberija - Srednjoafrička Republika. Kompletnu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.